top of page

Waarom een retraite?

Wij leven in een stressvolle maatschappij. Vaak zijn wij druk en kennen het begrip ‘rust’ niet werkelijk. Ook in onze ‘stille tijd’ met God zijn wij vaak niet stil en in de rust en gaan onze gedachten verder. Het is daarom belangrijk om te ontsnappen aan alle dagelijkse beslommeringen en gedachten, om je te richten op het verwezenlijken van je doel. Om dit te realiseren moet je in de rust zijn. Uiteraard kun je dit ook in je eigen omgeving doen, maar daar is er vaak veel afleiding.

Daarom hebben wij het op ons genomen om je te helpen en de ruimte te creëren zodat jij tijd hebt om God te zoeken, om antwoorden te ontvangen op de vragen waarmee je bent gekomen en toegerust weer naar huis kunt gaan. 

Vaak denken wij dat God alleen aanwezig is in de drukte en in alle hectiek. In de Bijbel lezen wij dat God niet aanwezig was in de sterke wind, de aardbeving of in het vuur, maar in het zachte suizen van de wind. God is niet alleen aanwezig in samenkomsten, conferenties of seminars. Hij is ook aanwezig in de stilte,

wanneer wij Hem zoeken in eenzaamheid en rust zoals Jezus dat vaak deed.

Dit gezegd hebbende, willen wij duidelijk maken dat een stilte retraite gaat om jouw persoonlijke ervaring. Het is geen seminar, geen workshop, en geen conferentie.

bottom of page