top of page

Wat is een retraite?

Retraite betekent letterlijk: je terug trekken.  

Een retraite is een persoonlijke zoektocht naar (de stem van) God of om de rode draad in je leven (terug) te vinden. Uiteraard is een retraite ook bedoeld voor mensen die praktische zaken in het leven willen realiseren, bv.: werken aan het schrijven van een boek, een scriptie afmaken of in alle rust een boek uitlezen. Ook voor mensen die een belangrijke beslissing moeten nemen in hun leven en het gevoel hebben dat zij op een kruispunt staan, is een retraite van grote waarde.  Kortom, iedereen heeft wel eens de behoefte aan een retraite.

Onze stilte retraite weekenden worden gehouden bij Bezinningscentrum Emmaus. Het weekend begint op vrijdagavond met een lichte maaltijd en een introductie. Gedurende het weekend zijn er momenten waarop wij samenkomen om in stilte te mediteren over het woord van God. De rest van de dag kun je zelf bepalen hoe je de rust en stilte wilt opzoeken. Sommigen doen dit door te gaan wandelen, lezen of tijd te nemen om te rusten en een dutje te doen.

Wij hopen dat de ‘stilte’ voor jou geen reden is om te twijfelen. In het begin zal het misschien wennen zijn en kan het zijn dat je moet leren om stil te zijn. Maar als je jezelf eraan overgeeft zul je zeker naar huis gaan met een bijzondere ervaring.

 

Elke retraite is een unieke ervaring en valt niet te voorspellen. Wanneer je jezelf openstelt om van God te ontvangen in een atmosfeer van rust en stilte, zul je niet hetzelfde vertrekken. God heeft immers gezegd dat Hij een beloner is voor wie Hem ernstig zoeken. Wij hopen dat je je welkom voelt om deel te nemen aan één van onze retraites.    

bottom of page